Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bursa’dan İstanbul’a yürüyen Cargill işçileri Tuzla’da gözaltına alındı

Bursa Orhangazi’den, İstanbul’da bulunan Cargill Türkiye genel merkezine doğru yürüyüşe başlayan Cargill işçileri, Tuzla’da gözaltına alındı.

Sendikalı oldukları için işten atılan ve 154 gündür direnişte olan Cargill işçileri, seslerini duyurabilmek için İstanbul Ataşehir’de bulunan şirketin genel merkezine doğru yürüyüşe geçmişti. Eylemci işçiler, yürüyüşlerinin beşinci gününde Gebze’de direnişte olan Flormar işçileri ile buluştu. Dayanışma ziyaretinin ardından yürüyüşlerine devam eden işçiler, Tuzla’da polisin engellemesiyle karşılaştı. Yürüyüşe devam etmekte kararlı olan işçiler polis tarafından gözaltına alındı.

Gözaltına alınan işçiler Pendik karakoluna götürüldü. İşçilerin ilk ifadelerinin ardından İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüleceği bildirildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.