Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği: “Konkordato kararları sanayiciyi üretime ara vermek zorunda bırakıyor”

Türkiye’nin köklü ayakkabı şirketlerinin art arda konkordato yani borçlarını ödemeyeceklerini ilan etmesi gözleri ayakkabı sektörüne çevirdi. Hotiç ve Yeşil Kundura’nın ardından son olarak Beta Ayakkabı da geçen hafta konkordato ilan etti. Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Yönetim Kurulu Başkanı Sabur Endican’a göre, vadelerin düşmesi, peşin ödeme talebi ve hammaddeye zam üretimi durma noktasına getirdi.

Medyascope’a konuşan Endican, sektörün içinde bulunduğu durumu şöyle anlattı:

‘’Sektörümüzdeki perakende zinciri bazı markaların art arda konkordato açıklaması, bu markalara üretim yapan sanayicilerimizi de etkilemeye başladı. TASD olarak, riskli gördüğümüz ve sürekli değindiğimiz, perakende zincirlerinin üreticilerimize 18 aya kadar varan uzun vadeli ödemeleri, konkordato ilanları ile birlikte sektörümüzdeki ödeme akışını darboğaza soktu. Ayakkabı üretimi için malzeme temin edilen yan sanayinin de bugünlerde hem vadeleri çok düşürmesi veya peşin ödeme talebi hem de hammaddeye yaptıkları fiyat artışları zaten tahsilat sıkıntısı çeken üreticilerimizi daha da zora sokmakta, malzeme temin etmekte zorlanan sanayicilerimizi üretime ara vermek zorunda bırakmaktadır.’’

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.