Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yeminli Mali Müşavir Yılmaz Sezer: ‘‘Borcu olan her vatandaş konkordato ilan edebilir’’

İflas erteleme müessesesinin kaldırılmasından sonra onun yerine kullanılan konkordato uygulaması, ekonomik sıkıntı nedeniyle zor günler geçiren şirketlerin en çok başvurduğu yol oldu. Konkordato açıklayıp borçlarını bir süre ödeyemeyeceklerini ilan eden şirketler böylece hacze karşı önlem alıyor.

Dünya gazetesine konuşan Güncel Group Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Sezer, 7101 sayılı kanunun 13. maddesi hükmü ile getirilen değişiklik sonucu tacir olmayan kişilerin de konkordato ilan edebileceğini söyledi.

Sezer ile konkordatonun tanımı, kanundaki değişikliğin vatandaşa ne gibi imkânlar tanıdığı, başvuru sürecinin nasıl işleyeceği ve kanunun mevcut haliyle ne gibi sonuçlar doğurabileceği üzerine bir söyleşi gerçekleştirdik.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.