Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Otomotiv sektöründe daralma: TOFAŞ’tan sonra Renault da üretimi durdurma kararı aldı

Ülkede yaşanan ekonomik sıkıntının etkileri otomotiv sektöründe de hissediliyor. TOFAŞ’ın ardından Renault da dört hafta boyunca cumartesi günleri 4-12 vardiyasında üretim olmayacağını açıkladı.

‘‘Eski siparişler olmasa üretimde ciddi bir duruş olurdu’’

Evrensel gazetesine konuşan bir Renault işçisi, ‘‘Şu an yeni Megan serisinde üretim bir aylığına durdu. Nedeni ise fiyatının yüksek olması ve satışların az olması. Renault Megan ve Clio’da iç piyasada yüzde 70, Avrupa’da ise yüzde 20’lik bir düşüş olduğu söyleniyor. Bugün daha önceden alınan siparişler olmasa üretimde ciddi duruşlar olurdu. Siparişler olduğu için normal hızında devam ediyoruz. Bu durumu sendikacılarla konuşuyoruz, ‘Böyle giderse ne olacak?’ diye soruyoruz, ama cevap alamıyoruz. Bize, ‘‘Şu an krizin durumunu net bilmediğimiz için bir şey diyemiyoruz. Ama işçi çıkartmamaya çalışacağız’’ diyorlar ve topu genel merkeze atıyorlar. Sorularımıza hep geçiştirir bir şekilde cevap veriyorlar” dedi.

TOFAŞ, 26 Eylül 2018 tarihinde Kamu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı ‘‘Faaliyetlerin kısmen veya tamamen durdurulması ya da imkansız hale gelmesi’’ başlıklı açıklamada, ‘‘yurtiçi pazarda son dönemde yaşanan daralma’’ gerekçesiyle ekim ayında aralıklı olarak toplam 9 işgünü üretime ara vereceklerini açıklamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.