Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

DİSK: “Sendikal faaliyet suç değildir, Özgür Karabulut serbest bırakılsın”

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), tutuklanan Dev Yapı-İş Sendikası Genel Başkanı Özgür Karabulut için basın açıklaması düzenledi.

İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü önüne gelen DİSK üyeleri “İnşaat işçilerinin insanca yaşama ve çalışma koşullarını savunmak suç değildir! Dev Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut serbest bırakılsın!” pankartı açtı.

Açıklamaya HDP milletvekilleri Serpil Kemalbay ve Oya Ersoy, CHP milletvekilleri Emine Gülizar Emecan, Gökhan Zeybek, Özgür Karabulut’un ailesi, Petrol-İş Sendikası Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Mustafa Mesut Tekik,  çok sayıda siyasi parti, sendika ve sivil toplum örgütü yöneticisi de katıldı.

Eyleme katılanlar, “Tutuklu işçiler serbest bırakılsın”, “İnşaat işçisi köle değildir”, “Çalışırken ölmek istemiyoruz”, “İnsanca yaşamak istiyoruz” sloganlarını attı.

Çerkezoğlu: “Asıl suçlular iş cinayetlerine, ödenmeyen maaşlara, tahtakurularına göz yumanlardır”

“Gerçek suçluları ilan etmek için” açıklama yaptıklarını söyleyen DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, sendikal faaliyetin suç değil hak olduğunu söyledi. Çerkezoğlu konuşmasının devamında, “Asıl suç olan, sendikalaşmayı engellemek, iş cinayetlerinin üstünü örtmek, işçilerin maaşlarını vermemek ve tüm bunlara göz yummaktır. Sendikal faaliyet suç değil, haktır” dedi.

Flormar işçileri selam gönderdi

Petrol-İş Sendikası Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Mustafa Mesut Tekik, Flormar işçilerinin selamını ileterek “Türkiye işçi sınıfı ve ezilenler olarak, sonu darağaçları da olsa, zindan da olsa AKP’nin dayatmalarına boyun eğmeyeceğiz, asla kabul etmeyeceğiz, Özgür Karabulut arkadaşımız başta olmak üzere, kölelik dayatmasına Spartaküsler gibi karşı çıkan herkesin taleplerini AKP’nin görmesini istiyoruz” dedi.

3. Havalimanı işçisi: Tutuklanan genel başkanımız serbest bırakılsın

Açıklamada söz alan Dev Yapı-İş sendikası üyesi ve 3. Havalimanı işçisi Cemal Özder de “Özgür Başkanımız hukuksuzca, işçilerin haklarını savunduğu için tutuklanmıştır. Bizler Dev Yapı-İş Sendikası üyeleri olarak kesinlikle bu baskılara boyun eğmeyeceğiz. Tutuklanan genel başkanımız serbest bırakılsın” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.