Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumartesi Anneleri 707. haftasını polis kuşatması altında gerçekleştirdi

Cumartesi Anneleri, Abdulkerim Yurtseven, Münür Sarıtaş ve Mikdat Özeken’in akıbetini sormak için buluştu. 700. haftadan beri Galatasaray Lisesi önünde oturma eylemi yapamayan Cumartesi Anneleri, polis ablukası altında İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi önünde basın açıklaması yaptı.

Her cumartesi Galatasaray Lisesi önünde bir araya gelerek gözaltında kaybedilen evlatlarının akıbetini soran Cumartesi Anneleri, sekiz haftadır Galatasaray Lisesi’nin önünde oturma eylemi gerçekleştiremiyor. Bu hafta 700. haftadan beri İnsan Hakları Derneği’nden çıkarak Galatasaray Lisesi’ne gitmek isteyen ailelerin önünü  yine polisler kesti; aileler ise derneğin önünde basın açıklamasını okudu.

Bu haftaki eyleme KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, TTB, TMMOB HDP milletvekilleri Hüda Kaya ve Garo Paylan da katılarak, Cumartesi Anneleri’ne destek verdi.

707. haftanın basın açıklamasını okuyan Besna Tosun, “Türkiye bugün hukukun üstünlüğü ile bağlı olmayan iktidar ve yargı gücünün yarattığı bir hukuksuzluk felaketini yaşamaktadır. Bizim adalet talebimizin 8 haftadır polis baskısı ve şiddeti ile engellenmesi bu felaket ortamının sonucudur. 707. haftamızda hukuk ve adaletin bu topraklara ne kadar uzak olduğunu gösteren bir kaybedilme davasını hatırlatmak için buluştuk” dedi.

Tosun sözlerini şöyle sürdürdü: “Abdulkerim (Şemsettin) Yurtseven, Mikdat Özeken ve Münür Sarıtaş’ın gözaltında kaybedilişlerinin 23. yılında cezasızlıkla kapatılan davalarının yeniden açılıp onların akıbetlerini açığa çıkartacak ve ceza adaletini sağlayacak bir yargılamanın başlatılmasını istiyoruz. Hakikat ve adalet talebimiz gerçekleşinceye kadar kayıplarımızı aramaktan ve kayıplarımızla buluşma mekanımız olan Galatasaray’dan vazgeçmeyeceğiz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.