Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Facebook, Myanmar’da askeri propaganda yapan hesapları kapatıyor

Facebook yaklaşık 1.35 milyon kişiye ulaştığı düşünülen, Rohingyalı Müslüman azınlığa karşı çarpıtılmış ve yanlı propaganda içeren, Myanmar ordusuna bağlı çok sayıda sayfayı ve hesabı kaldırdığını açıkladı. Facebook Blog’da “Myanmar’daki Facebook platformumuzu manipüle edilmesi daha zor hale getirmek istiyoruz ve yaşanan olaylar üzerinde araştırma yapmaya ve harekete geçmeye devam edeceğiz” açıklaması yapıldı.

Facebook ağustos ayında yaptığı açıklamada ise, Myanmar’daki örgütlerin, ülkedeki ciddi insan hakları ihlallerini gerçekleştirmek için Facebook’u kullanmalarının önüne geçmeye çalıştığını belirtmişti. Ağustos ayında 18 Facebook hesabı, 52 sayfa ve yaklaşık 12 milyon kişiye ulaşan Instagram hesabı kaldırılmıştı.

New York Times’ın pazartesi günü yayınladığı raporda, Myanmar ordusundan adı açıklanmayan yetkililerin Facebook’u, Rohingya’nın Müslüman azınlık gruplarını hedef alan bir kampanyanın parçası olarak kullandığı iddia edildi. Raporda, adı açıklanmayan yetkililerin “eski askerler, araştırmacılar ve ülkedeki sivil yetkililerden” oluştuğu belirtildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.