Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ali Tezel: ”Yedi yıl sonra Kısa Çalışma Ödeneği ile ilgili düzenlemeye gidilmesi ekonomik krizde olduğumuzun en önemli göstergesidir”

Kısa Çalışma ve Kısa Çalışma Ödeneği Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle, kur şoku gibi dışsal etkiler ”zorlayıcı sebepler” kapsamına alındı. Böylelikle çalışanın ücreti, dışsal etkilerden kaynaklı durumlarda İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanabilecek.

Yönetmelikteki değişiklik, 9 Kasım 2018 Cuma günü 30590 sayılı Resmi Gazete’de, ”Kısa Çalışma ve Kısa Çalışma Ödeneği Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” başlığıyla yayınlandı.
Konuyla ilgili İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, ”Kısa Çalışma Ödeneği, döviz dalgalanması gibi dönemsel şoklarda işten çıkarmalara karşı da şirketleri ve çalışanlarını koruma çemberine almıştır. Kısa Çalışma, daha önce de mevcuttu ama genel ekonomik kriz tanımı nedeniyle işlerlik kazanamıyordu. Yapılan değişiklikle zorlayıcı sebep, açık şekilde tanımlandı” açıklamasında bulundu.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ise, ”Bu düzenleme istihdam piyasamızın desteklenmesi açısından önem arz etmektedir. Böylece işçilerimizi ve işverenlerimizi desteklenmesi açısından önem arz etmektedir. Böylece işçilerimizi ve işverenlerimizi konjonktürel gelişmelerden kaynaklı yaşanabilecek durumlara karşı daha güçlü kılıyoruz” dedi.
Düzenlemeyi ve iş yaşamına getirdiklerini Sosyal Güvenlik Müşaviri Ali Tezel ile konuştuk:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.