Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kaliforniya’da devam eden orman yangınında 31 kişi hayatını kaybetti

Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya eyaletinde perşembe günü başlayan iki ayrı orman yangınında ölü sayısı 31’e yükseldi. 450 kilometrekarelik genişliğe ulaşan yangınlar, Kaliforniya’nın güney bölgelerinde etkili olmaya devam ediyor. Bölgenin iklim koşullarının etkisiyle sıcak ve kuru esen “Şeytan Rüzgarları”nın yangının etkisini daha da artırmasından korkuluyor.

Yangından en çok etkilendiği düşünülen Kaliforniya’nın Paradise bölgesinde 7 bin binanın hasar gördüğü açıklandı. 300 bin kişinin yangının etkilediği bölgelerden tahliye ediliği belirtiliyor. İtfaiyeciler yangınların tamamen söndürülebilmesi için 3 haftalık bir süre öngörüyor. Yangınların ancak yüzde 20’lik kısmı kontrol altına alınabilmiş durumda.

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı NASA, Kaliforniya eyaletinin kuzeyinde ve güneyinde etkili olan ve çok geniş bir alana yayılan yangınların uzaydan çekilmiş görüntüsünü paylaştı. 

Kaliforniya’da 2018 yılında irili ufaklı 7 bin 579 orman yangını meydana geldi ve 6 bin 657 kilometrekarelik alan kül oldu. Uzmanların yangınların iklim değişikliği yüzünden olduğunu söylemesine rağmen, ABD Başkanı Donald Trump twitter’dan yaptığı açıklamada, sorumluların Kaliforniya’daki yerel yöneticiler olduğunu savundu.

Ünlülerin yaşadığı Malibu şehri ise tamamen boşaltıldı. Lady Gaga, Kim Kardashian, Gigi Hadid, Caitlyn Jenner gibi ünlü isimler twitter ve instagram’dan yangın görüntülerini ve hasar gören evlerin fotoğraflarını paylaştı.

Aktör Gerard Butler’ın Malibu’da bulunan evi tamamen küle dönerken, oyuncu görüntüleri Instagram’dan paylaştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.