Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fernando Alonso Formula 1’e veda etti

McLaren Renault takımıyla 2005 ve 2006 yıllarında şampiyonluk yaşayan İspanyol pilot Fernando Alonso, 18 yıllık Formula 1 kariyerine noktayı koydu.

Bu sezonun 21. ve son yarışı olan Abu Dabi Grand Prix’si öncesi basın toplantısı düzenleyen Alonso, ilerleyen zamanda pistlere geri dönme ihtimaline de açık kapı bıraktı: “Şimdilik bu konu hakkında konuşmam zor. Ama gelecek yıl, kanepemde umutsuz bir şekilde oturuyor olursam belki geri dönmenin bir yolunu bulurum.’’

37 yaşındaki Alonso ayrıca kariyeri boyunca en dişli rakibinin Michael Schumacher olduğunu da sözlerine ekledi.

Vettel ve Hamilton, Alonso için spin attı 

Bu sezonun 21. ve son ayağı olan Abu Dabi yarışını Lewis Hamilton kazandı. Hamilton böylelikle markalar klasmanında takımına bir şampiyonluk daha getirirken, pilotlar klasmanında da kariyerine bir şampiyonluk daha ekledi.

Ferrari pilotu Sebastian Vettel, sezonu pilotlar klasmanında 2. olarak tamamlarken, takımı da markalar klasmanını 2. sırada bitirdi.

Ezeli rekabet içerisindeki Ferrari ve Merdeces pilotları Vettel ile Hamilton, yarış bitiminde jübilesini yapan Fernando Alonso için senkronize şekilde spinledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.