Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Nijerya Devlet Başkanı Muhammadu Buhari, klonlandığına dair söylentileri yalanladı

Nijerya Devlet Başkanı Muhammadu Buhari, öldüğü ve bir klonla yer değiştirdiği iddiasını “mesnetsiz” diye nitelendirerek reddetti.

Buhari pazar günü konuyla ilgili bir tweet attı ve Polonya’da katıldığı bir toplantıdan görüntüler paylaştı. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 24. Taraflar Konferansı (COP24) için Katoviçe’ye giden Buhari, “Bugün Polonya’da yaşayan Nijeryalılarla yaptığımız toplantıda gündeme gelen bir başka konu da benim klonlanmış olmamdı. Mesnetsiz iddialar şaşırtıcı değil, geçen yıl tedavi için yurtdışına gittiğimde birçok insan öleceğimi umuyordu” dedi.

Buhari geçtiğimiz yıl, 5 ay boyunca tedavi için Londra’da kalmıştı. Buhari’nin 3 aydan uzun bir süre Nijerya’ya dönmemesi spekülasyonları da beraberinde getirmişti. Buhari, 2015 yılında Afrika’nın en büyük ekonomisi ve petrol üreticisi olan Nijerya’nın devlet başkanı seçilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.