Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FETÖ operasyonları: 190 gözaltı kararı

FETÖ’nün TSK yapılanmasına ilişkin soruşturmada, İstanbul’da Jandarma Komutanlığında görevli 41 asker, Ankara’da 87 eski Hava Kuvvetleri Komutanlığı personeli, İzmir’de 62 kamu görevlisi hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Jandarma Komutanlığına operasyon 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, örgüt içi haberleşme amacıyla ankesör veya sabit kontörlü hatlarla irtibat sağlandığı tespit edilen İstanbul İl Jandarma Komutanlığında görevli 10’u subay, 29’u astsubay, 2’si uzman çavuş olmak üzere 41 asker hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara: 87 eski astsubay hakkında gözaltı kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ faaliyetlerinin tespit ve deşifresine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Hava Kuvvetleri Komutanlığında görev yapan 87 eski astsubay hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Savcılık talimatıyla harekete geçen Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin yakalanması amacıyla Ankara’nın yanı sıra İstanbul, İzmir, Adana, Bursa, Manisa, Amasya, Balıkesir, Denizli, Eskişehir, Isparta, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya ve Samsun’da eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, ikametleri Ankara’da olduğu belirlenen 60 şüpheliden 41’i gözaltına alındı. Diğer illerdeki gözaltı işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

İzmir: 62 kamu görevlisi hakkında gözaltı kararı

İzmir’de, 2014-2016 yıllarında ankesör kartı üzerinden ardışık ve bir düzen içinde arandıkları tespit edilen 62 kamu görevlisi hakkında gözaltı kararı verildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ soruşturması kapsamında, 46 infaz ve koruma memuru, 4 zabıt katibi, 4 mübaşir, 1 icra memuru, 1 veri hazırlama ve kontrol işletmeni, 1 şoför, 1 teknisyen, 1 ceza infaz kurumunda görevli aşçı, 1 kaloriferci, 1 koruma ve güvenlik görevlisi ile örgütün mahrem imamlarıyla yoğun telefon irtibatı bulunan 1 zabıt katibi olmak üzere toplam 62 kamu görevlisi hakkında gözaltı kararı çıkardı.

İzmir merkezli olarak Adana, Manisa, Gaziantep, Balıkesir, Uşak, Isparta, Sivas, Elazığ, Karabük, Kütahya, Denizli, Ankara, Bursa, Erzincan, Kayseri ve Afyonkarahisar illerinde düzenlenen operasyonlarda şüphelilerden 53’ü yakalanarak gözaltına alındı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.