Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Michelle Obama, en beğenilen kadın anketinde Hillary Clinton’ı geçti


Amerikalı anket şirketi Gallup’un 1946’dan beri düzenlediği geleneksel ankette, eski “First Lady” Michelle Obama, son 17 yılın birincisi Hillary Clinton’ı geçerek “Amerika’nın en çok beğenilen kadını” oldu.

Gallup’un anketinde 1025 Amerikalıdan yüzde 15’i en çok hayran oldukları kadının, yeni kitabı “Becoming”in tanıtım turundaki eski ABD Başkanı Barrack Obama’nın eşi Michelle Obama olduğunu söyledi.

Oprah Winfrey yüzde 5 ile ikinci oldurken, ünlü talk show sunucusunu yüzde 4 ile Hillary Clinton ve yeni “First Lady” Melania Trump takip etti.

2016 yılında yapılan ABD Başkanlık seçimlerinde Demokratların başkan adayı ve Dışişleri Bakanı olan Clinton, 17 yıldır üst üste listenin birinci sırasında yer alıyordu. Clinton, 1946’dan bu yana yapılan ankette 22 defa birinci sıraya yerleşmişti.


Eski ABD Başkanı Barack Obama da, arka arkaya 11 yıldır “en beğenilen” erkek anketinde birinci sırada yer alıyor. Ankette, Başkan Donald Trump yüzde 13 ile ikinci, eski başkanlardan George W. Bush ve Papa Francis yüzde 2 ile üçüncü sırada.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.