Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Bir Yanımız İçeride” diyenler Kandıra Cezaevi’nin önünde toplandı

Cezaevlerindeki tecride dikkat çekmek için “Bir Yanımız İçeride” diyen bir grup gazeteci, yazar, akademisyen ve siyasetçi, Kandıra Cezaevi’ni ziyaret etti. Kandıra Cezaevi’nde HDP’li siyasetçiler Figen Yüksekdağ, Selma Irmak, Aysel Tuğluk, Sabahat Tuncel, Nurhayat Altun, Gülser Yıldırım, Edibe Şahin, Çağlar Demirel, Burcu Çelik, Gültan Kışanak, Sırrı Süreyya Önder ve Ferhat Encü kalıyor. Görüşe giren Avukat Bülent Aşa, Tuncel ve Irmak’ın, HDP Hakkâri Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevine destek olmak için yarın süresiz ve dönüşümsüz açlık grevine başlayacağını duyurdu. Grup daha önce de HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutulduğu Edirne Cezaevi’ni ziyaret etmişti.

HDP Milletvekili Hüda Kaya, gazeteciler Hasan Cemal, Turhan Günay, yazar Oya Baydar, Prof. Dr. Gençay Gürsoy, Prof. Dr. Beyza Üstün, CHP eski Milletvekili Melda Onur ve aktivist Eşber Yağmurdereli’nin aralarında bulunduğu yaklaşık 40 kişi, HDP’li tutuklu siyasetçileri ziyaret etmek için Kandıra Cezaevi’ne geldi. Yolculuk sırasında içeridekilere iletilmek üzere anı defteri dolduruldu, kartlara iyi niyet dilekleri yazıldı. Bu kartlar, avukatlar aracılığıyla cezaevine gönderildi. 

Avukatlar cezaevi görüşünden çıktıktan sonra bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamayı okuyan Zeynep Tanbay, şunları söyledi:

“Yeni bir yıla zorlu günlerden geçerek girdik. Zorlukların sürdüğü şu günlerde barış, adalet, demokrasi güçlerinin buluşması, dayanışması her zamankinden daha fazla önem taşıyor. Bu nedenle, insan hakları, adalet, özgürlük ve barış sağlanmasını isteyenlerin ‘Bir yanımız içeride’ diyen seslerini duyurmak için geldik. Haksız, adaletsiz, hukuk kurallarına aykırı yargı kararlarıyla ağır insan hakları ihlalleri yaşayan hükümlü ve tutuklu on binlerce insanımıza dayanışma duygularımızı iletmek, yalnız olmadıklarını hissettirmek için buradayız. Sizler içerideyken hepimizin, milyonların da bir yanı içeride, yalnız değilsiniz.”

Cezaevinde görüşe giren Avukat Bülent Aşa, HDP eski Milletvekilleri Sabahat Tuncel ve Selma Irmak’ın mesajını okudu. Avukat Aşa, Tuncel ve Irmak’ın yarın süresiz ve dönüşümsüz açlık grevine başlayacağını söyledi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.