Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FETÖ operasyonu: 33 gözaltı kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ faaliyetlerinin tespit ve deşifresine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, altısı muvazzaf 12 askerin de aralarında olduğu toplam 33 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. 

Soruşturma kapsamında, örgüt içi haberleşme amacıyla ankesör veya sabit kontörlü hatlarla irtibat sağladığı tespit edilen altısı muvazzaf 12 asker ile bu asker şahıslardan sorumlu olduğu iddia edilen biri BDDK uzmanı, biri araştırma görevlisi, üçü polis, üçü öğretmen olmak üzere 21 kişi hakkında savcılıkça gözaltı kararı çıkarıldı.  

Savcılığın talimatıyla harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, İstanbul merkezli 20 ilde şüphelilere ait adreslere eş zamanlı operasyon başlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.