Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Taciz kurbanları ilginin tadını çıkarıyor” diyen Michigan State Üniversitesi rektörü istifa edecek

ABD’nin Michigan State Üniversitesi Rektörü John Engler, jimnastik takım doktoru Larry Nassar’ın ceza aldığı taciz skandalıyla ilgili “Kurbanların bazıları, ilginin tadını çıkarıyor” dedi. Sözleri büyük tepki toplayan Engler, istifa edeceğini açıkladı.  

Geçen sene vekaleten Michigan State Üniversitesi rektörü olarak atanan Engler’in, geçen hafta Detroit News’a verdiği bir söyleşide kullandığı “Mağdurlar tanınmanın keyfini çıkarıyor” ifadesi kamuoyunda büyük bir tepkiye yol açtı. 

“Bu skandalın dokunduğu, spot ışıklarının altında olmayan çok sayıda insan var. Bu insanlar, spot ışıklarının altında kalıp, bazen de bunun tadını çıkaranlara kıyasla durumla daha iyi başa çıktılar” diyen eski eyalet valisi Engler, tepkiler üzerine üniversite kuruluna bir açıklama yaptı. Ancak Engler, 11 sayfalık açıklamasında taciz skandalıyla ilgili yorumlarından bahsetmeyip, yaptığı bir yıllık çalışmaların üniversiteyi güçlendirdiğini anlatınca tepkiler daha da büyüdü. Engler bunun üzerine üniversite kuruluna istifasını sunma kararı aldı.

Geçen sene sonuçlanan davada Larry Nassar, doktorluğunu yaptığı yüzden fazla genç jimnastik sporcusuna cinsel tacizde bulunmak ve çocuk pornografisi bulundurmaktan dolayı 175 yıl hapis ve 500 milyon dolar para cezasına çarptırılmıştı.

ABD olimpik jimnastik takımının eski doktorluğunu da yapan Nassar’ın suçlu bulunmasından sonra, Jimnastik Federasyonu Başkanı ve Michigan State Üniversitesi Rektörü olan Lou Anna Simon da istifa etmiş ve tacize uğrayan kadın sporculardan özür dilemişti.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.