Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mısır’da eşcinsel bir erkekle röportaj yapan televizyon sunucusu hapis cezası aldı

Mısır’da eşcinsel bir erkekle röportaj yapan televizyon sunucusu hapis cezası aldı

Mısır’daki LTC kanalında, eşcinsel bir erkekle röportaj yapan televizyon sunucusu Muhammed el-Gheity, hapis ve para cezasına çarptırıldı. Mahkeme, el-Gheity’i “eşcinselliğe teşvik ve dine hakaret” suçu işlediğine hükmetti.


2018’de eşcinsel bir erkekle röportaj yapan Mısırlı televizyon sunucusu Muhammed el-Gheity, “eşcinselliğe teşvik ve dine hakaret suçundan” bir yıl hapis cezası ve 791 Türk lirası değerinde para cezasına çarptırıldı. El-Gheity, eşcinselliğe karşı açıklamalarıyla tanınıyordu. Programa katılan ve eşcinsel olduğunu bildiren konuğun davet edilme sebebi, konu üzerine yapılan bir tartışmaydı. 


Mısır Medya Düzenleme Yüksek Kurulu, programın yayınlandığı LTC kanalında iki haftalık durdurma cezası verdi. El-Gheity, ayrıca bir yıl boyunca izlenecek. Sunucunun temyize gidip cezayı iptal ettirmesi bekleniyor. 


Muhammed el-Gheity

Mısır Ceza Kanunu, eşcinselliği yasaklamıyor. Fakat ülkedeki mahkemeler “ahlaka aykırılık” veya “fuhuş” gibi ithamlarla eşcinselleri hapsedebiliyor. Bunun yanında, Mısır televizyonlarında “eşcinsellerin görünmesi veya sloganlarının dile getirilmesi” Medya Kurulu tarafından yasaklanmış durumda. Bu yasak, 2017’de Kahire’de düzenlenen bir konser sırasında LGBT bayrağının ekrana yansıması sonrasında konulmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.