Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ziyaret Tepe: Asur İmparatorluğu’nun Anadolu sınırlarını keşfederken

20 yıllık bir kazı çalışmasının ardından kitaplaştırılan ‘Ziyaret Tepe: Asur İmparatorluğu’nun Anadolu Sınırlarını Keşfederken’ Amerikan Arkeoloji Enstitüsü tarafından 2019 yılının Felicia A. Holton kitap ödülüne layık görüldü.

Tekfen Vakfı’nın desteğiyle Türkiye’nin güneydoğusundaki Yukarı Dicle bölgesinde gerçekleştirilen kazı çalışmaları, Asur İmparatorluğu’nun eyalet başkentlerinden Tuşhan’ı keşfetmek için çıkılmış bir serüvendi.

Medyascope.tv ekibi olarak, projede görev alan, aynı zamanda kitabın yazarlarından Prof. Dr. Kemalettin Köroğlu ve Tekfen Holding İletişim Direktörü Dori Kiss Kalafat ile konuştuk:

Haber: Barışcan Yalçın & Behice Uzun

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.