Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FETÖ operasyonları: 51 polis, 26 asker hakkında gözaltı kararı

FETÖ yapılanmasına yönelik süren operasyon kapsamında İstanbul’da 51 polis, Adana’da 26 asker, Ankara’da ise 12 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. 

İstanbul’da 51 polis hakkında gözaltı kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ’nün emniyet yapılanmasına ilişkin soruşturmada, 51 polis memuru ve emniyet personeli hakkında gözaltı kararı alındı.

Şüpheliler hakkında gözaltına alınmalarına yönelik eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Adana’da 22 muvazzaf asker hakkında gözaltı

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ faaliyetlerinin tespit ve deşifresine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 22’si muvazzaf 26 asker için gözaltı kararı çıkarıldı.

Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri, örgüt içi haberleşme amacıyla ankesör veya sabit kontörlü hatlarla irtibat sağlandığı tespit edilen aralarında teğmen, astsubay ve astsubay üst çavuşların da bulunduğu 26 şüpheliyi yakalamak için şafak vakti Adana merkezli 18 ilde operasyon başlattı.

Ankara’da 12 ByLock kullanıcısına gözaltı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ soruşturması kapsamında,  ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen 12 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkardı.

Düzenlenen operasyonda 12 şüpheliden 11’i gözaltına alındı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.