Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Singapur’da 14 bin kişinin HIV raporu internete sızdırıldı

Singapur Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, kimliği Mikhy Farrera-Brochez olarak açıklanan ABD’linin, 5 bin 400 Singapurlu ve 8 bin 800 yabancı uyruklu HIV taşıyıcısının hastane kayıtlarını, HIV raporlarını ve resmi belgelerini internete sızdırdığı bildirildi. Farrera-Brochez’in bu bilgilere Singapurlu bir doktor aracılığı ile ulaştığı düşünülüyor.

Geçtiğimiz yıl da, Başbakan Lee Hsien Loong da dahil olmak üzere 1,5 milyon Singapurlunun hastane kayıtları çalınmış ve internete sızdırılmıştı.

BBC’nin haberine göre yetkililer, 2008’de Singapur’a yerleşen 33 yaşındaki Farrera-Brochez’in sızıntının arkasında olduğuna inanıyor. Şüpheli Farrera-Brochez, 2016 yılında sahtekarlık ve uyuşturucuya bağlı suçlardan mahkum edilmiş ve geçen yıl sınır dışı edilmiş.

Mikhy Farrera-Brochez

Singapur Ulusal Halk Sağlığı Biriminin eski Başkanı Ler Teck Siang da, eski ortağı olan Farrera-Brochez’in HIV-pozitif statüsünü gizlemek için tıbbi kayıtlarını tahrif etmesine yardımcı olmakla suçlanıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.