Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FETÖ operasyonu: 30’u muvazzaf, 56 asker hakkında gözaltı kararı

FETÖ yapılanmasına yönelik süren operasyon kapsamında Ankara’da 36, Kırıkkale’de 20 olmak üzere 56 asker hakkında gözaltı kararı verildi. 

Bir binbaşı ve 35 astsubaya gözaltı kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ faaliyetlerinin tespit ve deşifresine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 10’u muvazzaf 36 asker hakkında gözaltı kararı verildi. 

Soruşturma kapsamında, örgüt içi haberleşme amacıyla ankesör veya sabit kontörlü hatlarla irtibat sağladığı tespit edilen bir binbaşı ile 35 astsubay hakkında  savcılıkça gözaltı kararı verildi. 

Savcılığın talimatıyla harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 10’u halen görevde bulunan şüphelilerden 23’ünü gözaltına aldı. Operasyon devam ediyor. 

Kırıkkale merkezli dokuz ilde operasyon

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında 20 muvazzaf asker hakkında gözaltı kararı verildi.

Gözaltı kararı verilen şüphelilerin yakalanması için, Kırıkkale merkezli Tekirdağ, Ankara, Tunceli, Mersin, Konya, Düzce, Balıkesir, İstanbul ve İzmir’de belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.