Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güney Kore’de gizli kamera pornosu skandalı: 1600 otel müşterisi gizlice kayda alındı

Güney Kore polisi, 1600’den fazla otel müşterisini gizli kayıta almak ve bunu canlı olarak yayınlamaktan suçladığı iki kişiyi tutukladı. Adları açıklanmayan iki şüphelinin, geçen kasım ve mart ayları arasında 10 şehirdeki 30 otelde 42 odaya gizli kamera yerleştirdiği ortaya çıkarıldı.

Guardian’ın haberine göre tutuklamalar, televizyon ünlüsü Jung Joon-young’ın kadınlarla cinsel birleşmelerini gizli kayda aldığını ve internette kadınların onayı olmadan canlı yayınladığını kabul ettikten sonra gerçekleşti. Jung, görüntüleri internetteki bir sohbet grubunda paylaştığını açıkladı. Sohbet grubunun üyeleri arasında Seungri adındaki K-Pop yıldızı olduğu iddia ediliyor. Seungri, Seul’de yasadışı fuhuş yaptırma suçlamalarıyla da karşı karşıya.

Seul polisinin sanal soruşturma biriminin iddialarına göre son vakadaki şüpheliler, kameraları yerleştirmek için büyük efor gösterdi. Saç kurutma makinesi tutacağında, TV yayın kutularında ve prizlerde 1 milimetrelik lensler bulundu. Canlı yayın ise denizaşırı topraklardaki bir sunucudan yapılıyordu.

Görüntüleri 97 kişiye sattılar

Korea Herald’ın haberine göre, bu ay site kapatılana kadar şüpheliler, içeriğe erişmek için belli bir ücret talep ettikleri 97 kişiden 6,200 dolar kazandılar. Polisin ek olarak yaptığı açıklamaya göre otellerin, misafirlerinin kaydedilmesinden haberdar olduğunu gösteren bir kanıt bulunamadı.

Güney Kore, ülkede yaygın olan “molka” (kadınların görüntülerinin kamu alanlarındaki tuvaletlerde, deneme kabinlerinde ya da kendi evlerinde gizlice kayda alınması) ile savaşıyor. Geçtiğimiz yaz, dava sayısındaki artıştan dolayı on binlerce kadın Seul sokaklarına çıkıp suçluların daha ağır cezalara çarptırılmasını talep etmişti.

Vakalar artışta

Polis raporlarına göre, 2017’de 6470 gizli çekim vakası yaşandı; bu rakam 2012’de 1343’tü. Çoğu vakada suçlular, cüzi miktardaki kefaleti ödeyip serbest kalıyor. Otel vakasındaki şüpheliler ise 5 yıla kadar hapis cezasının yanı sıra, yasa dışı videoları dağıtmaktan dolayı ağır para cezalarına çarptırılabilir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.