Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünya Sağlık Örgütü: “1 yaşından küçük çocuklar ekrana bakmamalı”

Deutsch Welle’nin haberine göre Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 1 yaşından küçük olan çocukların elektronik ekran önünde vakit geçirmemelerini tavsiye etti. DSÖ’nün bu konu hakkında yayınladığı ilk el kitabında, 2 ve 4 yaş arasındaki çocukların ekran karşısında geçirdiği vaktin bir saatle sınırlı olması gerektiği de yer aldı.

Hareket etmek şart

Uyku ve egzersiz konularına da değinen el kitabındaki öneriler arasında, 1 yaşından küçük çocukların zeminde oynayabilecekleri oyunlara yönlendirilmesi, 1 ve 4 yaş arasındaki çocukların gün içinde en az üç saatlerini çeşitli fiziksel aktivitelere ayırması, çocukların gün boyunca bebek arabasında kalmaması yer alıyor. DSÖ, 5 yaşın altındaki çocukların fiziksel olarak aktif olmasının yanı sıra, sağlıklı bir uyku düzenine sahip olmalarının, ergenlik ve yetişkinlikte sağlıklı davranışlara evrileceğini ekledi: “Sağlıklı fiziksel aktivite ve düzenli uyku yaşamın ilk evrelerinde gerçekleşiyor ve ilerideki çocukluk, ergenlik, yetişkinlik evrelerindeki davranışların şekillenmesine yardım ediyor.”

Obezite dünya genelinde artışta

DSÖ’nün 2017’de hazırladığı raporda ise obez olan çocuk ve ergenlerin sayısının 10 kat artıp 120 milyona ulaştığı bilgisine yer verilmişti. Yükseliş ise genel olarak Asya’daki düşük ve orta gelirli ülkelerde görülüyordu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.