Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İtalya’da şiddet uygulayan babasını öldüren genç kız serbest bırakıldı

Kasıt olmadan adam öldürme suçundan yargılandığı davada ev hapsi cezasına çarptırılan 19 yaşındaki Deborah Sciacquatori, tanık ifadeleri ve bıçaklayarak öldürdüğü babasının sabıka kaydı göz önünde bulundurularak orantısız meşru müdafaa ile yargılanacak. Genç kız yargılama süresince serbest bırakıldı.

İtalya’nın başkenti Roma’nın kuzeyinde yaşanan olayda, Deborah Sciacquatori kendisine, annesine ve anneannesine şiddet uygulayan babasını boynundan bıçakladı. Eski bir boksör olan 41 yaşındaki baba Lorenzo Sciacquatori kaldırıldığı hastanede kan kaybından hayatını kaybetti. 

İfadelerine başvurulan tanıklar, Sciacquatori’nin kızına, eşine ve eşinin ailesine yaklaşık 20 yıldır şiddet uyguladığını anlattı. Babanın sabıka kaydı, aile içi şiddet ve polise hakaretten dolayı hayli kabarıktı.

İtalyan basınına göre, Lorenzo Sciacquatori hayatını kaybettiği gece eve sarhoş gelerek aile üyelerini darp etmeye başladı. Deborah, annesi ve anneannesiyle birlikte evi terk etmeye çalışırken baba onları engelledi. Bunun üzerine genç kız mutfaktan aldığı bıçakla babasına saldırdı.  

Anne Antonia Sciacquatori’nin basına yansıyan ifadesinde de, kızının sosyal hizmetler tarafından alınmasından korktuğu için senelerdir şikayette bulunamadığı ve hiçbir kurumun onlara yardım edebileceğine inanmadığı için susmak zorunda kaldığı yer alıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.