Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Baba Şaban Vatan: “Rabia Naz’a çarpan araçta iki genç ve bir kadın tespit ettim. İsimleri sunmuyorum, çünkü devletimizin nasıl bir araştırma yaptığını takip ediyorum”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, 11 yaşında şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan hakkında beş defa suç duyurusunda bulundu. Şaban Vatan bugün ifade vermeye gitti. 

Giresun’un Eynesil ilçesinde şüpheli bir biçimde yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan ifadeye çağrılmasıyla ilgili olarak “Organize bir şekilde dosya sunumu yapılmış” dedi. Baba Vatan, “Avukatlarımla beraber ifade vermeye gittim. Sosyal medyada söylediklerim nedeniyle Canikli beni suçlu olarak göstermiş ve biz haklarımızı bilen vatandaş olarak ifade vermeye gittik” diye konuştu.

Habertürk ve Star gazetesi, Adli Tıp Kurumu’nun metruk binada bulunan DNA ile Rabia Naz Vatan’ın DNA’sının uyuşmadığını ve baba Şaban Vatan’ın iddialarını doğrulayacak hiçbir bulguya rastlanmadığını yazdı. Baba Şaban Vatan, Habertürk ve Star gazetesinde çıkan haberlerle ilgili savcılıkla görüştüğünü belirterek şunları söyledi:. “Savcılık hiçbir şekilde basına bilgi vermediğini söyledi, dosyada gizlilik kararı olduğunu da söylediler. Ben Habertürk ve Star gazetesini aradım. Habertürk hiçbir cevap veremedi. Star gazetesinden Kemal Gümüş ise bana savunma yapamadı. Duyumlarına göre yaptığı bir habermiş. Kemal Gümüş’e dava açacağımı söyledim ve bugün avukatımızla beraber suç duyurusunda bulunduk.”

Baba Şaban Vatan çıkan haberlere ifade vermeye gitmeden önce sosyal medya hesabından şöyle cevap vermişti: 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.