Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: AKP’nin “Etik Kurulu”ndan etik ihlal!

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel internet sitesinde yayınladığı yazıda, “Sosyal medya etik kurallarının uygulamalarını takip ve bu kurallara uymayanları örneklerle deşifre etmek için kurulduğu” ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ile ilişkili olduğu söylenen “Etik Kurul” isimli hesabın aslında, etik denetim için gerekli olan şeffaflık ve açıklık gibi özellikleri taşımadığını yazdı.

 “’Etik Kurul’ hesabı şeffaf mı? Kesinlikle hayır. Yöneteni ve yapısı belli olmadığı için ‘anonim hesap’ durumunda. Etik ihlallere nasıl karar veriyorlar o da belirsiz. Haberlerde yazıldığı gibi AKP Genel Merkezi’nin kurduğu bir sosyal medya hesabı ise yeşil top ikonu konulması yetmez, profile parti amblemi konulması gerek. Ama o da yok. Başkalarını etik ihlal ile suçlayanların önce kendilerinin etik ilkelere özen göstermesi gerekir” diyen Faruk Bildirici‘nin yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.