Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul’da Üsküdar sahilinde kabuklu yemiş yemek yasaklandı – Vatandaş ne diyor?

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar sahilinde kabuklu yemiş tüketmenin yasaklandığı açıkladı. Türkmen, yasağı Twitter hesabından şöyle duyurdu:

https://twitter.com/hilmiturkmen34/status/1280570308903211008

Kamuoyundan gelen olumlu tepkilerin kendilerini cesaretlendirdiğini belirten Türkmen, Üsküdar sakinleri ve misafirleri için temiz bir sahil hattı hedeflediklerini söyledi.  

Harem – Küçüksu arası sahil yolunda çekirdek kabuklarının yarattığı çevre kirliliğinden dolayı alınan bu karara uymayanlara 61 TL ceza kesilecek. Türkmen’in açıklamasına göre bu cezalar, engelli vatandaşlar için oluşturulmuş bir fona aktarılacak.

Büfelerde çekirdek satışı yasaklandı

Alınan tedbir kapsamında sahil hattı boyunca büfelerde çekirdek satışı da yasaklandı. Satışı durduran kimi büfe çalışanları önemli olanın çevre temizliği olduğunu, kârın ikinci planda kaldığını belirtirken kimi büfelerse satışa devam ediyor. Zabıtadan şimdiye kadar uyarı almadığını belirten bir işletmeci, çekirdeğin yanında kese kağıdı verdiklerini ve büfenin etrafını düzenli olarak temizlediklerini söyledi.

 “Drone’larla sahili kontrol ediyoruz”

Zabıta Amiri Kubilay Ay, bugün gazetecilere yaptığı açıklamada zabıta görevlilerine ek olarak drone’larla da sahili denetlediklerini, şimdiye kadar 10 kişiye ceza kestiklerini belirtti.

“Geç bile kalındı”

Karara yönelik vatandaşlardan olumlu tepkiler geldi. Kararın çevre için faydalı olduğunu belirten vatandaşlar, geç bile kalındığını düşündüklerini söyledi. Belediye görevlileri de kararı destekliyor. Çekirdek kabuklarının temizlenmesinin çok zor olduğunu belirten belediye görevlileri, karardan hoşnut.  

Kamera & Kurgu: Fazıl Alp Akiş

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.