Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Thomas Piketty: Balzac ve servet eşitsizliği üzerine (Türkçe altyazılı)

Yirmi Birinci Yüzyılda Kapital’ın yazarı Thomas Piketty, özellikle servet eşitsizliği üzerine yaptığı çalışmalarıyla bilinen Fransız bir ekonomisttir. Yaklaşık yedi yıl önce yukarıda adı geçen kitapla epey ses getirmiş ve geniş kitlelere ulaşmayı başarmıştır.

Geçen gün yine bir şeyler izlerken Fronteiras do Pensamento adlı kanalda Piketty ile yapılan bir röportajın kısacık bir kısmına denk geldim. İlgimi çeken şey, bu ekonomistin ünlü kitabında yola çıktığı ana soru ve sorunların kaynağının aslında Balzac’ta bulunduğunu söylemesi oldu. 19. yüzyıl Fransız toplumunun bir görüntüsünü ve irdelemesini sunan Balzac, bir romancı olmasına karşın 21. yüzyılda bir ekonomisti harekete geçirmeyi veyahut en azından onu etkilemeyi başarmıştır. Edebiyatın birtakım basit kurguların ötesinde bir işlevi olduğunu göstermesi açısından hoşuma giden bu kaydı çevirerek kanala taşımak istedim.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.