Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de polis tarafından yedi kurşunla vurulan Jacob Blake, hastane yatağından ilk kez konuştu: “Nefes almak, uyumak, her şey acı veriyor”

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) beyaz bir polis memuru tarafından silahsız olmasına rağmen arkasından yedi kurşunla vurulan siyah vatandaş Jacob Blake, hastane yatağından ilk kez konuştu. Blake, “Nefes almak, uyumak, her şey acı veriyor” dedi. 

Polis kurşunları yüzünden belden aşağısı felç olan Jacob Blake‘in avukatı Ben Crump’ın cumartesi günü Twitter üzerinden paylaştığı videoda Blake, hastane yatağında ilk kez konuştu. Belden aşağısının felç olmasına rağmen sürekli acı içinde olduğunu belirten Blake, “Sırtımda dikişler var, lanet olası karnımda dikişler var. Nefes almak acı veriyor, uyumak, yemek yemek, vücudumun diğer tarafına dönmeye çalışmak acı veriyor” dedi. 

Siyah Amerikan vatandaşı 29 yaşındaki Jacob Blake, 23 Ağustos Pazar günü, ABD’nin Wisconsin eyaletine bağlı Kenosha kentinde polis tarafından yedi el ateş edilerek sırtından vuruldu. Olay sırasında silahsız olduğu tespit edilen Blake’in beyaz bir polis memuru tarafından sırtından vurulduğunu gösteren görüntüler sosyal medyada tepki yarattı. Sosyal medyadaki tepki çok geçmeden sokağa yansıdı

Jacob Blake’in polis tarafından vurulması, bir başka siyah Amerikan vatandaşı 46 yaşındaki George Floyd’un, 25 Mayıs’ta ABD’nin Minneapolis kentinde, kendisini gözaltına almak isteyen polis memuru Derek Chauvin tarafından boğularak öldürülmesinin ardından başlayan ve ülke geneline yayılan ırkçılık ve polis şiddetine karşı protesto gösterilerinde tansiyonun yükselmesine neden oldu. 

Benzer şekilde, ABD’de ırkçılık ve polis şiddeti karşıtı eylemlerin ve tartışmaların sürdüğü bir dönemde, siyah vatandaş 41 yaşındaki Daniel Prude’un mart ayında tutuklanma anına ilişkin görüntülerin önceki hafta ortaya çıkmasıyla birlikte, ABD’nin Rochester kentinde yedi polis görevden alındı

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.