Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Gündemi (71) – Ünal Çeviköz: “Seçimleri Joe Biden kazanırsa Türkiye ile bireysel değil, kurumsal bir ilişki kuracaktır”

Ankara Gündemi’nin 71. bölümünde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili ve emekli Büyükelçi Ünal Çeviköz, Okan Yücel’in sorularını yanıtladı. Programda Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) yapılan başkanlık seçimi ve bu seçimin Türkiye-ABD ilişkilerine olası etkileri konuşuldu.

Joe Biden’ın başkan seçilmesi halinde ABD’nin, Obama döneminde olduğu gibi uluslararası anlaşmalara daha fazla önem vereceğini vurgulayan Çeviköz, bu seçimlerin ABD dış politikası açısından bir kırılma oluşturabileceğini belirtti.

Biden başkan seçilirse Türkiye ve ABD arasındaki ilişkilerde liderler arası diyalog yerine yeniden kurumsal ilişkilerin öne çıkabileceğini söyleyen Çeviköz, Türkiye’nin ABD ile ilişkilerini şekillendirirken son dönemde devre dışı bıraktığı kurumları güçlendirmesi gerektiğine dikkat çekti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.