Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Gündemi (73) – HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç: “DTK soruşturması kapsamında yapılan gözaltılar, ‘reform’ sözlerinin HDP’yi kapsamadığını gösteriyor”

Ankara Gündemi programının bu haftaki konuğu Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Saruhan Oluç oldu. Programda organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’nın Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu tehdit etmesi, yeni anayasa tartışmaları, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç’ın açıklamaları ve bu sabah Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gerçekleştirilen gözaltılar konuşuldu.

Gözaltıların yargıdaki çekişmelerin bir sonucu olduğunun altını çizen Saruhan Oluç, yargı içindeki odakların iktidara mesaj verdiğini belirtti. Bülent Arınç’ın açıklamalarının normal bir ülkede yapılması halinde tartışılacak bir yanı olmadığını vurgulayan Oluç, mevcut aşamada bu söylemlere özel bir anlam yüklemediklerini söyledi.

Alaattin Çakıcı’nın tehditlerine hükümetin bir tarafının sessiz kalmasının, diğer tarafının ise Çakıcı’ya sahip çıkmasının oldukça düşündürücü olduğunu sözlerine ekleyen Oluç, bu tehditlerin devlet ve mafya arasındaki ilişkileri yeniden açığa çıkardığını belirtti.

Türkiye’nin, yerel yönetimlerin güçlendirildiği ve daha kapsayıcı yeni bir anayasaya ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Oluç, Gelecek Partisi’nden görüşme talebi gelmesi halinde olumlu yaklaşacaklarını, bu konuda herkes ile diyalog kurabileceklerini ve HDP’nin görüşünün alınmadığı hiçbir anayasanın, Türkiye’nin sorunlarını çözemeyeceğini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.