Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tiyatro ve sinema oyuncusu Rasim Öztekin, son yolculuğuna uğurlandı: “Günü geldi uçtu gitti gökyüzüne, kavuklu fotoğrafı asılı durur Ses 1985’te”

Geçirdiği kalp krizi nedeniyle 8 Mart 2021 tarihinde 62 yaşında hayatını kaybeden sanatçı Rasim Öztekin, bugün son yolculuğuna uğurlandı. Ses Tiyatrosu’nda yapılan anma töreninin ardından sanatçının naaşı İstanbul Zincirlikuyu Mezarlığı’na götürüldü. Anmaya ve cenazeye katılanlar arasında Öztekin’in sanatçı dostları Derya Baykal, Şevket Çoruh, Şoray Uzun, Okan Bayülgen’in yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya vardı. 

Kamera & Kurgu: Sedat Elbasan

Pelin Öztekin: “Bak baba, birlikte aynı sahnedeyiz”

Ses Tiyatrosu’ndaki anma töreni Rasim Öztekin’in oyuncu kızı Pelin Öztekin’in konuşmasıyla başladı. Gelen herkese teşekkür eden Öztekin, “Ben bu sahnede onu izleyerek büyüdüm” dedi ve şöyle devam etti:

“Sadece babama, benim ilk aşkım olduğu için, ustam olduğu için, bana her şeyi öğrettiği için teşekkür ederek başlamak istiyorum. Ben bu sahnede onu izleyerek büyüdüm. Babamla bu sahneye böyle çıkmak istemezdim. Ama bak baba, birlikte aynı sahnedeyiz. Onu çok seviyorum.”

Derya Şensoy, babası adına mektup okudu: “Günü geldi uçtu gitti gökyüzüne. Kavuklu fotoğrafı asılı durur Ses 1985’te”

Yakın dostu Rasim Öztekin’i kaybeden Ferhan Şensoy, sağlık durumu elvermediği için Öztekin’in anma törenine katılamadı. Ferhan Şensoy’un kızı oyuncu Derya Şensoy, kürsüye çıkarak babasının Rasim Öztekin’e yazdığı mektubu okudu.

“Babam bu acı haberi aldığı zaman Bodrum’daydı. Sağlığı elverişli olmadığı için bugün aramızda değil. Fakat Rasim ağabeye bir veda mektubu var şimdi size onu okuyacağım: 

‘Ortaoyuncular’ın amatör kolu Nöbetçi Tiyatro’dan yetişti Rasim. Kısa sürede Ortaoyuncular’a katıldı, kavuğumu ona devrettim. Ortaoyuncular’da çok başarılı bir dönem yaşadı. Kimi rahatsızlıklarından ötürü sahneyi bıraktı, kavuğu Şevket Çoruh’a devretti. Günü geldi uçtu gitti gökyüzüne. Kavuklu fotoğrafı asılı durur Ses 1985’te. Bir gün ben de uçup geleceğim gökyüzüne. Buluşuruz gökyüzünde, neşeli bir meyhanede…’”

Şevket Çoruh: “Kavuğu bize teslim ettin, asla pişman olmayacaksın”

Rasim Öztekin, tiyatronun önemli simgelerinden biri olan Hasan Efendi Kavuğu’nun da beşinci sahibiydi. Kavuğu Eylül 2020’de tiyatrocu Şevket Çoruh’a teslim etmişti. Anmada konuşan Çoruh, “Kavuğu bize teslim ettin, asla pişman olmayacaksın” dedi ve şunları söyledi:

“Her sanatçı gibi o da çok tuhaf soruşturmalar geçirmiş, bazı sanatçılar gibi onun için de parasız yaşamak pahalı olmuştur. Çok uzun zamandır hepimizi zaman makinesine bindirip 2000’li yıllardan 80’lere götürdü. Rasim ağabey iki gün öncesine kadar, hâlâ o zaman makinesinde bilet kesiyordu, zamanın öneminin olmadığı yerde ustalarıyla buluşmaya gidene kadar… Rasim ağabey, kavuğu bize teslim ettin, asla pişman olmayacaksın. Burada, evinde, Ses Tiyatrosu’nda, Ortaoyuncular’ın önünde sana tekrar söz veriyoruz. Huzur içinde uyu, için rahat olsun.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.