Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Gündemi (96) – İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray: “Türkiye için en büyük talihsizlik koronavirüs ile AKP iktidarının aynı zamana denk gelmesi”

Ankara Gündemi’nin 96. bölümünde, İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Özgür Özdemir’in sorularını yanıtladı. Programda, tam kapanma süreci, koronavirüs aşısı tedarikinde yaşanan sorunlar ve alkollü içki yasağı konuşuldu.
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 26 Nisan günü açıkladığı tam kapanma kararlarını değerlendiren Aytun Çıray, “Türkiye’de günlük çalışıp evine ekmek götürenlere bir çare gösterildi mi? Bugün sokakta gördüklerim Türkiye’de tam kapanmanın t’si bile yok, devlet yardım edemediği için birçok işyeri çaresizce açık. Devletin vatandaşına nakdi yardım yapması gerekiyor” dedi.

Çıray, kapanma kararının alınma gerekçesine dair ise “Özel hastanelerin yoğun bakımları bile doldu. Sağlık sistemi iflas ettiği için her şey berbat olduğu için çaresizce bu yola başvurdular” diye konuştu.

Koronavirüs salgını karşısında uygulanan tam kapanma önlemlerinde içki satışının yasaklanmasına yönelik girişimleri de değerlendiren Çıray, şunları söyledi: “Tıbben alkollü içeceklerin koronavirüsle bir ilişkisi olduğu yalandır. Buradan bir siyaset ile gündem değişikliği çıkarılmak isteniyorsa ayıptır. Yavaş yavaş Türkiye’yi bir rejime alıştırmak istiyorlarsa, onu yapamayacaklar. Olmaz, boşuna deniyorlar ve zaman kaybediyorlar. Bu iktidardan gittiklerinde hayırla anılmayacaklar.”

Çıray tam bir kapanma olması içinse en az 28 günlük bir kapanma gerektiğini de belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.