Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Gündemi (97) – Emekli Büyükelçi ve CHP Milletvekili Ünal Çeviköz: “ABD ile Türkiye arasındaki ikili ilişkiler, 70 yıllık müttefiklik dönemindeki en kötü sürecini yaşıyor”

Ankara Gündemi’nin 97. bölümünde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili ve emekli Büyükelçi Ünal Çeviköz, Okan Yücel’in sorularını yanıtladı. Programda Türkiye ve Mısır arasında yapılan görüşmeler ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile Türkiye arasındaki ikili ilişkiler konuşuldu.

Mısır ile ilişkilerin normalleştirilme çabasının olumlu olduğunu ancak bu adımlarda geç kalındığını ifade eden Çeviköz, ilişkilerin yeniden büyükelçiler seviyesine çıkartılması gerektiğini vurgularken Türkiye’nin ideolojik dış politika uygulamalarının, komşuları ve Ortadoğu ülkeleri ile arasının açılmasına yol açtığını söyledi.

Çeviköz, ABD-Türkiye ilişkilerin ise 70 yıllık müttefiklik dönemindeki en kötü süreçten geçtiğini, ikili ilişkilerin eski seviyesine getirilmesi için büyük bir çaba harcanması gerektiğini belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.