Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: Bakan Ersoy’un turistik gezilerine katılan gazeteciler neredesiniz?

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel internet sitesinde yayımladığı yazısında, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın geçen hafta yayınladığı ve gelen tepkiler üzerine kısa süre içinde kaldırılan “Keyfini çıkarın, ben aşı oldum” yazılı sarı maskelerle yapılan reklamın fiyasko olduğunu savunurken, daha önce Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un gezilerine katılan bazı gazetecilerin bu konu hakkında sessiz kalmasını eleştirdi.

“Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, sarı maskeli reklam fiyaskosu ortaya çıktığında gazetecilerin bu konunun üzerine gitmek gibi bir görevi vardı. En başta da Bakan Ersoy’un gezilerine katılan meslektaşlarımızın göreviydi bu.  Madem zamanında bu kadar övgüler düzdüler onun projelerine bari şimdi eleştirmekten sakınmamalılar.

‘Geniş vizyonu’nu övdükleri, ‘Kültür ve Turizm Bakanlığı’na en uygun isim olduğu’nu yazdıkları, bakanlığı şirket gibi yönetmesinin getireceği artılardan bahsettikleri Bakan Ersoy’un böyle bir reklamın hazırlanmasına nasıl bir mantıkla onay verdiğini, bu kez nasıl tökezlediğini sorgulamalılar. Bunun için reklam ajansına ne kadar ödeme yapıldığını, bu ödemenin hesabını kimin vereceğini, binlerce sarı maske hazırlanıp hazırlanmadığını ve bunların maliyetlerini de araştırmalılar” diyen Faruk Bildirici‘nin yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.