Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Gündemi (100) – Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nedim Yamalı: “Süleyman Soylu, Ahmet Davutoğlu’na karşı yapılan darbenin planlayıcısı değil uygulayıcısı oldu, Soylu’yu AK Parti’de artık kimse kurtaramaz”

Ankara Gündemi’nin 100. bölümünde Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nedim Yamalı, Özgür Özdemir’in sorularını yanıtladı. Programda Sedat Peker’in açıklamaları, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Ahmet Davutoğlu hakkındaki iddiaları ve güncel siyasi tartışmalar konuşuldu.

Sedat Peker’in yaptığı açıklamalardan sonra konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu‘nun 7 Haziran’dan sonra Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) MYK üyelerini dinlettiğini iddia etmiş ve Davutoğlu’na karşı mücadele ettiğini belirtmişti. Nedim Yamalı bu iddiaları reddederek Süleyman Soylu’yu kınadı.

Yamalı, Soylu ile ilgili “Süleyman Soylu, Ahmet Davutoğlu’na yönelik darbe çalışmasının planlayıcısı değil uygulayıcısı oldu” dedi. Peker’in iddialarını da değerlendiren Yamalı, “AK Parti 90’lı yılların aktörlerine teslim oldu” diyerek hükümete tepki gösterdi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sahip çıkmasını da değinen Yamalı, “Erdoğan’ın arkadaşlarını kimseye yedirmeme huyu vardır ancak Soylu’yu AK Parti’de artık kimse kurtaramaz. AK Parti içinde tepede nasıl ilişki kurulursa kurulsun bu sürdürülebilir bir şey değil. Bu hale gelen kişiyi kimse siyasette uzun süre tutamaz” dedi.

Sedat Peker’in Soylu hakkındaki iddialarına yorum yapmak için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tavrını bekleyen hükümet üyelerine de tepki gösteren Yamalı, şöyle konuştu:

 “Erdoğan konuşmadığı için konuşmayan kişiler var. AK Parti bir parti olmaktan çıktı, bir cemaat haline geldi. Başta bir kişi ve etrafında imtiyazlı bir grup vardır. Oradan bir ses çıkmadıkça kimseden yanıt gelmez. AK Parti üyelerinden de bir siyasi parti üyesi refleksi beklemiyor bir cemaat olun diyor.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler