Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Gündemi (121) – HDP Diyarbakır Milletvekili Hişyar Özsoy: “CHP’nin ‘hayır’ demesini, geç kalmakla birlikte iyi bir durum olarak görüyoruz”

Ankara Gündemi programının bu haftaki konuğu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dışişleri Komisyonu Üyesi Hişyar Özsoy oldu. Programda, iki yıl için uzatılan Irak-Suriye tezkeresi ve bunun iç politikadaki etkileri konuşuldu.

“Bu savaş tezkereleri sorunları daha da derinleştiriyor”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu tezkereleri seçim kampanyasında kullanarak seçmenleri harekete geçirmek istediğini belirten Hişyar Özsoy, tezkerelerin uzun zamandır devam eden sistemli bir devlet politikasının yan ürünleri olduğunu söylerken, “Hem Türkiye’deki hem de Suriye ve Irak’taki Kürt meselelerini militarize eden bir mimarinin parçası olarak bu tezkereler Meclis gündemine geliyor. Bu savaş tezkereleri sorunları daha da derinleştiriyor” diye konuştu. 

“CHP, ana muhalefete yakışanı yaptı”

CHP’nin tezkereye “hayır” oyu vermesini de değerlendiren Özsoy, sürenin iki yıl olmasının CHP’yi ürküttüğünü vurgulayarak, ”Erdoğan, Suriye siyasetini kullanarak kaos yaratıp buradan sonuca gitmeye çalışacak. CHP’nin ‘hayır’ demesini geç kalmakla birlikte iyi bir durum olarak görüyoruz. CHP, ana muhalefete yakışanı yaptı” ifadelerini kullandı. Tezkereye “evet” oyu veren İYİ Parti’nin eleştirilerini de değerlendiren Hişyar Özsoy, “‘Evet’ oyu veren İYİ Parti bile ısrarla bu operasyonların Türkiye’nin ulusal çıkarına değil Erdoğan’ın bekasına hizmet ettiğini söylüyor” dedi.

“Yoksul halkın çocuklarını Suriye’de saçma sapan bir savaşın içinde boğduruyorlar”

HDP’nin tutarlı şekilde bu tezkerelere karşı çıktığını ve barışçıl siyaset adına adım atan herkesi gerekçelerinden bağımsız şekilde destekleyeceklerini de aktaran Özsoy, “Yoksul halkın çocuklarını Suriye’de saçma sapan bir savaşın içinde boğduruyorlar. Yurtsever bir duygunuz varsa bunun nedenini sormanız lazım” şeklinde konuştu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.