Ankara Gündemi (122) – İYİ Parti Meclis Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu: “ Elimizdeki son ankete göre İYİ Parti’nin oy oranı yüzde 17, Cumhur İttifakı’nın masasında erken seçim seçeneği var”

Ankara Gündemi programının bu haftaki konuğu, İYİ Parti Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Başkanı ve  Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu oldu. Özgür Özdemir’in sorularını yanıtlayan Tatlıoğlu, İYİ Parti’nin oy oranın kendilerine gelen son anketlere göre yüzde 17 olduğunu açıkladı. Tatlıoğlu, Cumhur İttifakı’nın masasında erken seçim seçeneğinin olduğunu belirtti.

“İYİ Parti’nin oyu yüzde 17”

İYİ Parti Meclis Grup Başkanı ve  Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, kendilerine gelen son seçim anketini Medyascope yayınında açıkladı. Tatlıoğlu, şunları söyledi:

“Bize gelen saygın araştırma şirketlerinin verilerine göre ekim ayında ortalama oyumuz 17.1 seviyesinde. Biz bu oy oranının şehirlerle ilgili çalışmalarını da yapıyoruz.  Bize gelen verilere göre, Samsun’da AKP’den sonra ikinci partiyiz. Yine Aydın’da CHP’den sonra ikinci partiyiz. İstanbul’da da yükselen bir trendimiz var. Son üç ayda Cumhur İttifakı’nda müthiş bir kırılma ve İYİ Parti’de de yükseliş trendi var.”

“Siyaset mühendisliği yapılıyor, bunun farkındayız”

Avrasya Araştırma Şirketi Başkanı Kemal Özkiraz, İYİ Parti hakkında sosyal medyada paylaştığı analizinde “Gördüğüm anketler ve gözlemlerime göre düşüşe geçecek. Acilen üç ay önceki Meral Akşener ve İYİ Parti geri dönmeli” ifadelerini kullanmıştı. İsim vermeden Özkiraz’a tepki gösteren Tatlıoğlu, “Siyaset mühendislikleri var. Saygın araştırma firmalarının tamamı İYİ Parti’de yükseliş olduğunu belirtiyor ama bazı araştırma firmaları son üç ayda İYİ Parti’nin oy oranına dair gerçekdışı açıklamalar yapıyor. İYİ Parti’nin önünü kesmek amacıyla siyaset mühendisliği yapılıyor. Ortada olmayan rakamlar üzerinde yorumlar yapılıyor. Bunun farkındayız” diye konuştu.

“AKP ve MHP’nin masasında erken seçim var”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin son grup toplantısında il gezilerine başlayacaklarını açıklamıştı. Bu konuya da değinen Tatlıoğlu, Cumhur İttifakı’nın gündeminde erken seçim olduğunu belirtti:

“MHP, partili tek adam sistemin mimarlarındandır. Bu ziyaretlerde ne yaptıklarını, yaptıkları şeyin neye denk geldiğini ve toplumun ne durumda olduğunu görecekleridir. Türkiye’nin sorunları İstanbul ve Ankara’da oturup medya medya gezerek hissedilmiyor. AKP ve MHP’nin önünde ‘seçimi bir an önce yapalım mı, yapmayalım mı?’ sorusunun olduğunu düşünüyorum. Türkiye’ye uyguladıkları sistemin maliyeti artıyor. Zarar büyüyor. ‘Bu maliyet artmadan bu işi bir yerinden döndürebilir miyiz?’ düşüncelerinin iki partide konuşulduğunu ve hâkim olduğunu biliyorum. Erken seçim iki partinin de gündeminde.”

“İYİ Parti’nin hedefi merkezi ve merkez sağ siyaseti doldurmak”

“İYİ Parti’nin hedefi Türkiye’nin makulü olmak” diyen Tatlıoğlu, şöyle devam etti:

“İYİ Parti, beş ili daha gezdiğinde iki senede 81 ilin tamamını ziyaret etmiş olacak. Halkın sorunlarına yerelden bakıyoruz. Sorunları oradan görmek daha farklı. Sorunları sıcak ve sahibinden dinliyorsunuz. Bunu siyasetin gündemine taşıyoruz. İYİ Parti’nin hedefi merkezi ve merkez sağ siyaseti doldurmak, Türkiye’nin makulü olmak. Türkiye’nin makul siyasete ihtiyacı var. Makul siyaset Türkiye’de büyük hamlelerin sahibidir. Adnan Menderes, Süleyman Demirel ve Turgut Özal gibi liderler ve hareketlerinin amacı Türkiye’yi dünyayla bütünleştiren hamleler yapmaktı. Türkiye’nin dünyada ile rekabet eder hale getirme amacına sahip ve siyasi partiler olarak ortaya çıktılar. İYİ Parti’nin hedefi bu alanı doldurmaktır. Makul aklı ve siyasi görünümü temsil etmektir. Türkiye’nin 300 yıllık Batı’ya yürüyüşünü ve yurtiçinde kapsayıcılığı hedefliyoruz.”

“Asgari ücret 4 bin lira olmalı ancak enflasyon karşısında ezdirilmemeli” 

Aralık ayının ilk haftasında başlayacak asgari ücret görüşmeleri ve enflasyona dair de konuşan Tatlıoğlu, şunları söyledi:

“Orta ve dar gelirlerinin satın alma gücünü erittiler. Bir polis müdürü ya da profesör bile çocuğunu İstanbul’da ya da başka şehirde okutmakta zorlanıyor. İktidar bu sorunların farkında değil, farkında olsa bile gözünü kapatıyor. Türkiye ciddi bir gelir kaybı içinde. Asgari ücretin en az 450 dolar, yani en az dört bin lira olması gerekiyor. Ancak burada önemli olan bu ücretin kısa bir süre içinde enflasyona karşı ezdirilmemesi gerekiyor. Bir insanın onurlu bir yaşama sahip olması,  karnının doyacağı ve temel ihtiyaçları karşılanacağı bir ücret verilmeli. Ancak Türkiye’de iktidar değişmedikçe de enflasyona önlem alınamaz. İktidar değiştiğinde güven ortamı oluşur, kaliteli bir büyüme sürecine girilir ve enflasyon baskı altına alınır. 18 ayda da enflasyon tek haneli rakamlara iner.”

“Bahçeli, Erdoğan’a tepki göstersin”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e Siirt gezisinde bir vatandaşın “Dilimiz inkâr ediliyor, kimliğimiz inkâr ediliyor, Kürdistan inkâr ediliyor. Şu an sizin bulunduğunuz yer Kürdistan’dır” demesi üzerine başlayan tartışmalar da devam ediyor. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin partisinin grup toplantısında Akşener’i eleştirmesine tepki gösteren Tatlıoğlu, şöyle konuştu:

“Kürdistan konusunda tepki gösterecekse Tayyip Erdoğan’a tepki göstermeli. Erdoğan, başbakanken söylüyordu bunu. Her türlü insanımızla karşılaşıyoruz. Bu düşüncenin doğru ve kabul edilebilir olmadığını genel başkanımız söyledi. Sayın Bahçeli ve Sayın Erdoğan’ın muhalefete muhalefet etmek gibi alışkanlıkları oldu. Sayın Bahçeli ve Türkiye’deki hiçbir siyasinin görevi bir başkasının vatanseverliğini ölçek olamaz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler