Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Gündemi (131) – HDP Milletvekili Habip Eksik: “Toplumda, 7 Haziran’dan daha öte bir rüzgar var”

Ankara Gündemi programının bu haftaki konuğu Halkların Demokratik Partisi (HDP) Iğdır Milletvekili Dr. Habip Eksik oldu. Programda koronavirüs salgınının gidişatı ve HDP’nin pazar günü (9 Ocak) Kocaeli-Gebze’de düzenleyeceği miting konuşuldu. 

Düşe kalka götürülen süreç

Koronavirüs salgınının giderek hızlanmasının ekonomik ve siyasi sonuçlarının her geçen gün daha belirgin hale geldiğini vurgulayan Habip Eksik, “İktidar, salgının ilk gününden beri gerçek dışı açıklamalarla süreci düşe kalka götürmeye çalışıyor. Koruyucu sağlık hizmetleri uygulansaydı başka bir sonuçla karşılaşırdık” diye konuştu. 

“Toplum önlemlerden uzaklaşıyor”

Toplumun gün geçtikçe önlemlerden uzaklaştığını da savunan Eksik, “Bunun temel sebebi iktidarın şeffaf davranmaması nedeniyle insanların gerçek tabloyu görmemesi. Siyasi iktidara güvenmedikleri için aşı konusunda da isteksiz davranıyorlar” dedi. 

HDP’nin Gebze mitingi

Eksik, HDP’nin pazar günü Gebze’de düzenleyeceği miting hakkında da şunları söyledi:

“İnsanlar HDP’nin mitingine akın akın gelecek ve Marmara bölgesinde büyük bir heyecan yaratacak. İnsanlar artık AKP’nin ötekileştirici söylemlerine inanmıyor ve HDP’nin Türkiye partisi olduğunu bilerek sahipleniyorlar.”   

“7 Haziran havası”

7 Haziran 2015 tarihindeki genel seçimlerde yakaladıkları rüzgarı hatırlatan Eksik, HDP’nin Türkiye’nin “demokrasi sigortası” olduğunu savunarak, “Türkiye’deki faşist iktidarı durdurmak için en fazla bedel ödeyen partilerden birinin HDP olduğunu insanlar biliyor. Toplumda, 7 Haziran’dan daha öte bir rüzgar var” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.