Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: TV habercisi, parti organizasyonlarında sunuculuk yapabilir mi?

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel blogunda yayımladığı yazısında, gazeteci Özlem Gürses’in DEVA Partisi’nin düzenlediği “Deva Kadın Zirvesi”nde sunucu olarak görev almasını eleştirdi.

Faruk Bildirici, “TV habercisi, parti organizasyonlarında sunuculuk yapabilir mi?” başlıklı yazısında, gazeteci Özlem Gürses’in DEVA Partisi’nin düzenlediği programda sunuculuk yapmasını ele aldı.

Bildirici, Özlem Gürses’in programda DEVA Partisi üyesiymiş gibi konuştuğunu belirtti.

“Bir medya kuruluşu ile bağı kalmamış, habercilik yapmayanların, program sunmayanların açılışlarda, konferanslarda sunuculuk yapmasında bir sorun yok. Çünkü çıkar çatışması doğuracak bir ilişki kalmamış oluyor” diye yazan Bildirici, şöyle devam etti:

“Özlem Gürses ise Halk TV’de tartışma programı yönetiyor ve hafta sonları da ana haberi sunuyor. Katıldığı organizasyonları düzenleyen siyasi partiler, sunduğu tartışma ve haber programlarının öznesi, kaynağı durumunda. Arada maddi ilişki olmasa da çıkar çatışması doğması kaçınılmaz.

Üstelik Özlem Gürses’in sunduğu parti organizasyonlarında araya mesafe koymadan o partinin üyesiymiş gibi konuşması siyasi parti ile özdeşleştiği görüntüsü veriyor. ‘Gönüllümüz’, ‘üyemiz’ sözcüklerini sarf eden Özlem Gürses, kadın hakları savunuculuğunun ötesine geçen bir algı yaratıyor.”

Bildirici yazısında, bir habercinin siyasi partilerle özdeşleşmiş görüntü vermesinin bağımsız gazetecilikle çelişen bir durum olduğunun da altını çizdi.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.