Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: Sosyal medya mahkemesi “süt banyosu”nda yanıldı

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel blogundaki yazısında “Kazanda süt banyosu yaptı” haberleriyle gündem olan Emre Sayar’ın beraat etmesine rağmen medya organlarınca hâlâ suçlanmasını eleştirdi. Bildirici, “Aslında bu noktada medyanın yapması gereken, iki yıl önce yayımlanan haberlerden dolayı Emre Sayar’dan özür dilemek ve o haberleri düzeltmek. Çünkü ‘sosyal medya mahkemesi’ yanıldı. Orada yapılan ‘yargısız infaz’ın gazına gelen, olayı yeterince incelemeden sadece sosyal medyada yazılanları esas alarak haber yapan medya da aynı yanlışa düştü” değerledirmesinde bulundu.

Beraat kararının ardından Emre Sayar’ın haksız yere altı gün tutuklu kaldığı gerekçesiyle tazminat davası açtığına ve 1150 lira tazminata hak kazandığına dikkat çeken Bildirici, “TikTok görüntüsünün ‘Süt kazanı’nda değil ‘dezenfektan teknesi’nde çekildiği, Emre Sayar’ın da ‘süt banyosu’ değil ‘süt artığı ve sıcak su banyosu’ yaptığı iki mahkeme kararıyla tescil edilmiş oldu. O görüntülerin TikTok’ta ilgi çekmek için yapılan bir işgüzarlık olduğu kesinleşti” dedi.

Medyanın hatasını kabullenmek yerine “Sütten çıkmış ak kaşık! Süt banyosu yaptı üstüne tazminat kazandı” (Türkiye / TGRT), “Süt banyosundan beraat etti, üstüne bir de tazminat kazandı (Yeni Akit), “Sakallı Kleopatra’ya beraat sonrası tazminat” (Akşam), “Süt banyosu zanlısına tazminat” (Posta) gibi başlıklarla haber yapmasını eleştiren Bildirici, “Ne hatayı kabul ediyorlar ne de o işçinin süt banyosu yapmamış olduğunu. Beraat kararını yok sayıp hâlâ suçluyorlar; aynı yaklaşımda ısrar ediyorlar. Gazeteci bir kişiyi suçlarken cimri, aklandığını yazarken alabildiğine cömert olmalı…” diye yazdı.

Faruk Bildirici’nin yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.