Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

​​Güne Başlarken (7 Temmuz 2022): Hekimler iş bırakıyor, avukatlardan boykot çağrısı

Günaydın, perşembe sabahından herkese merhaba! Ben Janset Atacan, Medyascope’un podcast’i “Güne Başlarken” ile karşınızdayım. Türkiye ve dünyanın gündemini, hava durumunu, ekonomide son verileri, yani güne başlarken bilmeniz gereken her şeyi size aktaracağım. O zaman, başlayalım!

Hava durumuyla başlıyoruz.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre bazı illerde beklenen hava sıcaklıkları şöyle:

İstanbul’da hava parçalı bulutlu, sıcaklık 32 derece olacak. Ankara’da hava parçalı bulutlu, sıcaklık 32 derece olacak. İzmir’de hava parçalı bulutlu, 33 derece; Antalya az bulutlu, 32 derece; Diyarbakır’da hava sıcak, 39 derece olacak. 

Sırada Türkiye gündemi var, siyasetin gündemiyle başlayalım.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Konya Şehir Hastanesi’nde görevli Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ekrem Karakaya’nın uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesine karşı bugün ve yarın Türkiye genelinde iş bırakacaklarını duyurdu.

Ankara Barosu, avukatlık görevini yerine getirmesine bağlı olarak silahlı saldırı ile öldürülen avukat Servet Bakırtaş için saat 12.00’da Sıhhiye Adliyesi önünde basın açıklaması yapacak. 

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Malezya Başbakanı İsmail Sabri Yakub’u resmi törenle karşılayacak, iki lider heyetler arası görüşmeden sonra ve ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak.

Ekonomiyle devam edelim. 

Güne başlarken dolar kuru 17 lira 22 kuruş, euro kuru ise 17 lira 55 kuruştu. 

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, 6 Temmuz gününü 2 bin 408 puanla kapatmıştı.

Serbest piyasanın günlük kapanışında gram altının satış fiyatı 964 lira 11 kuruştu. 

Brent tipi ham petrolün varil fiyatı ise 6 Temmuz’u 100,49 dolarla kapattı.

Dünya gündemine bakalım.

Avrupa Komisyonu’nun geçen şubat ayında nükleer enerjiyi ve doğalgazı yatırımcılar için “iklim dostu” enerji kaynağı olarak sınıflandırma kararını veto etmeye yönelik oylama dün (6 Temmuz) Avrupa Parlamentosu’nda reddedildi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, iki düzineden fazla bakanın hükümetten istifa etmesinin ardından İşçi Partisi’nden gelen erken genel seçim çağrısını reddetti.

Yunanistan ve Bulgaristan arasında çalışmaları uzun süredir devam eden doğalgaz boru hattının yapımı tamamlandı. Hattın, bu ay ticari operasyonlara başlayabilecek durumda olduğu açıklandı. Hattın, Bulgaristan’ın Rus gazına bağımlılığını kesmesi bekleniyor. 

Kubilayhan Kavrazlı’nın derlediği sporun gündemine bakalım.

Milli yüzücü Merve Tuncel, gençlerde Avrupa şampiyonu oldu. Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası’nda kadınlar 1500 metre serbest stilde altın madalya kazanan milli sporcu, 200 metre serbestte ise bronz madalya aldı.

Beşiktaş Kulübü, futbolcu Jackson Muleka’nın transferi için görüşmelere başlandığını açıkladı. Geçen sezon şubat ayından itibaren Kasımpaşa’da kiralık olarak forma giyen 22 yaşındaki Demokratik Kongolu forvet, 14 maçta 12 gol attı.

Gün içinde gündemi takip etmeye devam edeceğiz. Medyascope’u Twitter’dan, YouTube’dan, Facebook’tan, Instagram’dan ve web sitemizden takip edebilirsiniz. 

Ayrıca bize Patreon veya YouTube’un “Katıl” butonu üzerinden de katkıda bulunabilirsiniz. 

Yarın yeniden dinlemeniz dileğiyle, 

Hoşça kalın.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.