Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

PODCAST | Bugün Ne Oldu? (15 Mart 2024): Erdoğan’dan CHP’deki “para sayma” görüntülerine ilk yorum

Prodüktör: Büşra Uygun

Editör: Berna Büyükbayrak

İyi akşamlar! Medyascope’un podcast’i Bugün Ne Oldu?’dan herkese merhaba! Günün öne çıkan haberlerine birlikte bakalım.

İstanbul- Eyüpsultan’da 1 Mart 2024’te yazar Eylem Tok’un 17 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur’un karıştığı trafik kazasında 29 yaşındaki Oğuz Murat Acı’nın hayatını kaybetmesine ve anne oğulun ABD’ye kaçmasına ilişkin soruşturma sürüyor. Soruşturma çerçevesinde baba Bülent Cihantimur, “şüpheli” sıfatıyla bugün savcılığa ifade verdi. Adliyede ifade veren baba Cihantimur hakkında yurtdışı çıkış yasağına ek olarak imza yükümlülüğüne ilişkin adli kontrol talep edildi.

Seçim çalışmalarını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, miting programına bir gün ara vererek kurmaylarını topladı. CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) sahadan gelen verileri inceledi. CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal’ın DEM Parti’ye yönelik açıklamalarının da sahadaki verilere yansıdığı öğrenildi. CHP’li yetkililer, “Sözlerin olumsuz etkisi var ancak parti tutumu olarak algılanmıyor” dedi. 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu yerel seçimlere 16 gün kala seçim çalışmalarına devam ediyor. İBB Başkanı ve CHP’nin adayı İmamoğlu’nun bugün Kağıthane’ydi. Halk Buluşması’nda konuşan İmamoğlu, emeklilerin problemlerine değindi, emekli bir babayla yaşadığı diyalogu anlattı, “Emekli bana diyor ki, ‘Bu yaşa geldim çok çalıştım, beş evladıma beş daire aldım. Emekli oldum bu hükümet beni beş evladıma muhtaç etti.’ Bundan daha acı bir baba feryadı olmaz” dedi. “Halkın sevgisinden enerjimizi alıyoruz” diyen İmamoğlu, iktidara seslendi: “Onlar, bunu anlayamaz biliyor musunuz? Çarşıya, pazara gidebilirler mi? Esnafa selam verebilirler mi? Gidemezler. Yüzleri yok. Sorulara cevapları yok. Tembeller, çalışmıyorlar. Çalışsalar bu ülkede emeklilerimiz bu kadar mağdur olur mu? Çalışmıyorlar. Çalışsalar, işsizlik bu kadar yüksek olur mu?”

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Van mitinginde açıklamalarda bulundu. Konuşmasında CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda kaydedildiği iddia edilen para sayma görüntülerine ilişkin başlatılan soruşturmaya değinen Erdoğan, “Kurdukları çarpışık oyunla milletin aklıyla alay ettiler. İşin içine deste deste paraların da girmesiyle bu oyun iyice kirlendi. Yalan üstüne yalan söyleyerek etrafa saldırarak kimse kendini bu kirden arındıramaz. Milletimiz bu sinsi oyunların hesabını 31 Mart’ta sandıkta soracak” dedi.

CHP İstanbul-Ataşehir Belediye Başkan adayı Onursal Adıgüzel, Medyascope’a konuştu. Adıgüzel, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde veri sisteminin doğru çalışmadığı iddialarının hemen ardından istifa etme sürecini anlattı. Seçim sonuçları nedeniyle çok üzgün olduğunu söyleyen Adıgüzel, seçmenden özür diledi.

Kıbrıs’tan kalkan ve Gazze’ye gıda yardımı getiren ilk gemi bugün Gazze Şeridi kıyısına ulaştı. Bu gıda yardım gemilerinin İsrail’in Gazze’ye ablukası sürerken Gazze’deki açlık sorununu çözeceği düşünülüyor. İspanyol bir yardım kuruluşuna ait Open Arms isimli yardım gemisi, yaklaşık 200 ton erzak taşıyordu. Kıbrıs’tan kalkıp, yeni deniz rotasını izleyerek Gazze’ye ulaşan ilk gemi oldu.


Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.