Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumartesi Anneleri 601’inci kez Galatasaray Meydanı’nda buluştu

Cumartesi Anneleri, gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması için sürdürdükleri adalet arayışlarının 601’inci haftasında da Galatasaray Meydanı’nda bir araya geldi. Bu haftaki eylemde, 1994 yılı Ekim ayında gözaltında kaybedilen Ahmet Şen akıbetini sordu. Ayrıca kayıp yakınları televizyon kanalları ve radyoların kapatılmasına da tepki göstererek “Hiç kimse Cumartesi Annelerinin sesini kısamaz” dedi. Meclisin açılmasıyla birlikte gündeme gelen tezkereye ilişkin de çağrıda bulunan Cumartesi Anneleri “Parmaklarınız savaş için kalkmasın, parmaklarınız savaşın önüne set olmak için kalksın” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.