Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meclis’te kadın vekillere saldırı

Ankara bağımsız milletvekili Aylin Nazlıaka’nın kendisini kelepçeyle kürsü mikrofonuna bağlayarak yaptığı eylem fiziksel saldırıyla son buldu.

Meclis’te anayasa değişikliği teklifinin ikinci tur oylamalarında Aylin Nazlıaka kürsüye çıkıp MHP’lilere dönerek “Sizleri Atatürk cumhuriyetine sahip çıkmaya çağırıyorum” dedi ve oylamada “Hayır” oyu vermelerini istedi. Daha sonra  “Atatürk’ün Meclisi’ne kilit vuruluyor, ben de kendimi buraya kilitliyorum.” diyerek kendini meclis kürsüsüne kelepçeledi. Eylemin üzerine AKP Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı oturuma 45 dakika ara verdi.

5880fa3167b0a92e545b35c1

Verilen aranın ardından  Nazlıaka’nın etrafını çevreleyen AKP’li kadın vekiller mikrofonu sökmeye çalıştı. Bu sırada AKP Grup Başkanvekili İlknur İnceöz de elindeki tornavidayla kelepçeyi çıkarmaya çalıştı ve arbede yaşandı. CHP’li ve HDP’li kadın vekiller de kürsü etrafındaydı. AKP’li Gökçen Özdoğan Enç, orada bulunan bazı vekillere saldırdı ve arbede yaşandı.  Arbedeyi izleyen bazı erkek vekillerin güldüğü ve çekim yaptığı görüldü.

c2jbujqxeaabdr_

CHP’li Şafak Pavey yere düştü ve kol protezi çıktı. Yere düşen ve göğsüne darbe alan HDP’li Pervin Buldan hastaneye kaldırıldı. Gökçe Özdoğan Enç de hastaneye kaldırıldı ve sonrasında oylamaya tekerlekli sandalye ve boyunlukla katıldı. Enç bu şekilde oyunu kullanırken CHP sıralarından “yalan, yalan” şeklinde tempo tutuldu.

5881249b67b0a92e545b37e9

 

Olay sonrası Şafak Pavey “Gözleri dönmüş şekilde hepimize saldırdılar. Bu saldırı Anayasa geçtikten sonra bizlere yapacaklarının ayak izlerini gösteriyor. Ben kürsünün oradaydım. AK Parti Antalya milletvekili Gökçen Özdoğan Enç önce vurmak istedi. Araya HDP vekili Burcu Çelik Özkan girdi. Onun saçlarını çektiler. Enç, beni itti, yere düştüm. Diğer vekili saçından sürüklediler. Gözleri dönmüş gibi hepimize saldırdılar. Zaten görüntülerde de bunları göreceksiniz.” açıklamasında bulundu.

588114ca67b0a92e545b373e

 

HDP’li Filiz Kerestecioğlu da Pervin Buldan’ın, Aylin Nazlıaka’yı ikna etmek için orada bulunduğu sırada itilerek yere düşürüldüğünü ve Gökçen Özdoğan Enç tarafından yerde göğsünden tekmelendiğini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.