Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ayder Yaylası’nı nasıl bir gelecek bekliyor?

Ayder Yaylası Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi ihalesi 16 Şubat 2017 yılında yapılacak.

1987 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile turizm alanı ilan edilen Ayder Yaylası daha sonra 1994’te Milli Park, 1998’de ise sit alanı ilan edilmişti. Sit alanı ilan edildikten sonraki 18 yıl boyunca bölgede bir imar planı oluşturulmadı.

İlk etapta 158 bina yıkılacak

İmar planı olmamasına rağmen bölgede yıllardır ikamet eden yerleşimciler bulunuyor. Planın ilk etabında bölgede yerleşimcilere ait 290 binadan 158’i yıkılacak.

Bu plan kapsamında bölge halkının tavrını ve Ayder Yaylası’nın geleceğinin Harita Mühendisleri Odası Ankara Şube Sekreteri ve aynı zamanda bir Karadenizli olan Volkan Bilgin ile konuştuk:

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/305930192″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.