Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

74 sığınmacının cesedi Libya kıyılarına vurdu

Afrika’dan İtalya’ya geçmeye çalışan onlarca sığınmacı, boğularak hayatını kaybetti. Libya Kızılay’ı, ülkenin Zaviye kenti kıyılarında 74 kişinin cansız bedenine ulaştı. Kentin 8-10 kilometre yakınlarında ise bir şişme bot bulundu.

C5IkvPyUMAAptCb

Libya Kızılay’ı sözcüsü, durumun henüz netleşmediğini, daha fazla sığınmacının hayatını kaybetmiş olabileceğini söyledi. Uluslararası Göç Örgütü ise bulunan botun motorsuz olduğuna dikkat çekti. Motorun kaçakçılar tarafından sökülerek sığınmacıların denizde bırakılmış olabileceğini iddia etti. Boğulan sığınmacılar, Trablus’ta kimliği belirsiz kişiler için ayrılan bir mezarlığa gömülecek.

Avrupa Birliği ülkeleri liderleri geçtiğimiz günlerde, Kuzey Afrika’dan gelen mülteci akınını durdurmak için Libya hükümetine fon sağlanmasını öngören tartışmalı bir plana imza atmıştı. Plan, bu yöntemlerin sığınmacıları çok daha büyük risklere ittiğini duyuran insan hakları örgütleri tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

_94772304_zaviyeharita

Birleşmiş Milletler verilerine göre, 2017 yılı başından bu yana 230 kişi Avrupa yolunda hayatını kaybetmişti. Libya’daki son faciayla birlikte bu sayı arttı. Geçtiğimiz yıl ise bot facialarında yaklaşık 5 bin sığınmacı yaşamını yitirmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.