Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiltere’de yeni uygulama: Bütün şişeler depozitolu oluyor

Guardian’ın haberine göre; hükümetin açıkladığı planda, bütün şişeler; plastik, cam, metal fark etmeksizin depozitolu olarak toplanacak. Plana göre; iade edilecek bütün şişeler için küçük bir miktar para ödenecek. Hükümet denizlerde ve çevrede oluşan kirliliğin önüne geçmeyi ve geri dönüşümü teşvik etmeyi ve arttırmayı amaçlıyor.

Buna benzer bir çok depozito uygulaması 38 farklı ülkede gerçekleştiriliyor. İngiltere’de 10 yıldır geri dönüşüm için çalışmalar sürdürülüyor. İngiltere’de her yıl satılan 13 milyar plastik şişeden sadece yüzde 43’ü geri dönüştürülüyor ve her gün 700 bin plastik şişe çöpü atılıyor. Almanya’da ise, benzer sistem ile gerçekleştirilen uygulamada, geri dönüşüme gönderilen şişe miktarı ise  yüzde 99 oranına gelmiş durumda.

Haberde, depozito veren makinelerin kullanımı, geri dönüşüme gönderilen ürünlerin kullanımını, uygulamayı yürürlüğe sokan ülkelerde yüzde 90 oranında arttırdığı söyleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.