Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Almanya Katolik Kilisesi, cinsel istismar vakaları için özür diledi

Almanya Katolik Kilisesi Piskoposlar Meclisi, 12 Eylül’de kamuoyuna sızdırılan cinsel istismara ilişkin raporun tamamının açıklandığı bir konferans düzenledi. Konferansa başkanlık eden Kardinal Reinhard Marx, cinsel istismara uğrayan mağdurlardan özür diledi ve suçluların cezalandırılması gerektiğini kaydetti.

Kardinal Marx yaşananlardan utanç duyduğunu ifade ederken, “Çok uzun süre boyunca kilisede yaşanan taciz vakaları inkâar edildi, görmezden gelindi ya da örtbas edildi. Bu çöküş ve tüm acılar için af diliyorum” dedi. 

Alman Katolik Kilisesi’nin 1946 ve 2014 yılları arasında kaydettiği suçlar, 25 Eylül’de resmi bir raporla kamuoyuna sunulacaktı. Fakat rapor daha öncesinde kamuoyuna sızdırıldı ve Piskoposluk açıklama yapmak zorunda kaldı. Rapora göre, 1946-2014 yılları arasında, 1670’ten fazla kilise çalışanı 3677 çocuk tacizi vakasına karıştı. Almanya’daki tüm kilise görevlilerinin yüzde 4,4’üne denk gelen bu sayı, büyük bir skandalı gözler önüne serdi. Her 6 taciz vakasından 1’inin tecavüz suçu olduğunu belirten Trier Piskoposu Stephen Ackermann, yaşananlar için “iç karartıcı ve utanç verici” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.