Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ömer Faruk Gergerlioğlu: “Sağlık Yasa Teklifi’ndeki tazminatlarla ilgili maddeyi kabul etmiyoruz. Bu konuda direnmeye devam edeceğiz”

Dün (13 Kasım 2018) TBMM Genel Kurulu’nda, Sağlıkla İlgili Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi maddelerinin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı. Genel Kurulda gerçekleştirilen görüşmelerde, muhalefet partileri tarafından, teklifin 5, 11, 21 ve 24. maddelerine yapılan itirazlar sonucunda AKP’nin 5. madde üzerinde geri adım attığı bilgisi HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu tarafından paylaşıldı. Kanun teklifinin bugün gerçekleşecek oturum sonucunda kanunlaşması bekleniyor.
Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi ve 60 Tabip Odası, söz konusu kanun teklifinin itiraz ettikleri maddeleri ile ilgili milletvekillerine mektup gönderdi.
HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ile torba yasada itiraz ettikleri maddeler üzerine bir söyleşi gerçekleştirdik:
https://soundcloud.com/medyascopetv/ofgergerlioglu

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.